Vino de historia-ficción Caesar Augustus

agosto 9, 2018

Vi d’història-ficció

Caesar Augustus a Tarraco

Un vi d’ història-ficció són una sèrie de deduccions lògiques o no, que intenta esbrinar quin vi es va beure en un cert moment de la història.

Moment 27 A.C. César August resideix a Tarraco per supervisar la campanya militar a Cantabria

Primera hipòtesis La salut de l’emperador

És ben sabut que emperador el gust August va decidir quedar-se a càrrec mentre el seu exèrcit sufocava una sublevació a la zona de Cantàbria i conqueria el nord de la península què afegiria a la península de la Tarraconensis. Aquesta decisió bé condicionada per la pobre salut d’August què ja havia deixat arreglat la seva successió. 

Segona hipòtesis El vi de Tarraco

Com a capital provincial i un dels primers emplaçaments romans a la península, l’enologia i el cultiu del vi s’havien estès per tots els voltants de la ciutat. Tarraco fou un dels ports més importants durant l’època d’August i Tiberi on tingué el cenit de la seva influència a l’imperi romà.

Tercera hipòtesis Que bevia l’emperador?

En primer lloc estem convençuts que bevia vi blanc, el negre era per a la classe baixa, produït a la ciutat però també hem de considerar què degut a la seva salut havia de prendre moltes herbes i altres remeis per poder curar-se.

August no va morir fins al 14 D.C. per tant allò que va prendre Tarraco el va ajudar en gran manera a portar una vida tan longeva.

Conclusió

L’Emperador bevia un tipus de vi blanc macerat amb herbes medicinals com la murta que tenia propietats antisèptiques o el donzell (absenta) que provoca tenir gana i poder recuperar així més fàcilment les forces. aquests vins es coneixen després com vinum conditum, Vins especiats, què són el clar precursor del vermut

 

Vi d’història-ficció

Vermut amb marques tan conegudes com Yzaguirre, Padró o Miró

Etiquetas: , , , , ,